Fitness Blog

Aktuelnosti iz sveta fitness-a i zdravog života

Uz par saveta mršavite i nakon treninga

Posted by on in Blog (Aktuelnosti)
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 884
  • Print

Verovatno je većini vas poznato da je jedini način da zdravo smršate kombinacija vežbanja i izbalansirane ishrane.

Nema tajne, suština je u matematici, kalorijska vrednost unete hrane mora biti manja od kalorijske potrošnje, tačnije moramo trošiti više kalorija nego što ih kroz ishranu unosimo.

Pitanje je da li brzo sagorevamo kalorije samo dok smo na treningu ili naš trening ima odloženi efekat tokom kojeg takođe brže trošimo unete  kalorije.

Telo čoveka je i nakon fizičke aktivnosti i dalje u modu ubrzanog sagorevanja masti koje povlači iz depoa, naročito iz predela stomaka, zadnjice, grudi... Da bismo iskoristili u potpunosti benefit vežbanja potrebno je ispoštovati određene savete koji će nam u tome pomoći:

  1. Minimum sat vremena nakon treninga ne smemo konzumirati proste šećere, ako to uradimo zaustavićemo trošenje masti i započeti razgradnju unete hrane, što nikako nije dobro ako želimo da smršamo;
  2. Kompleksne vežbe pomažu podizanju temperature tela pa time i ubrzavaju metabolizam i potrošnju suvišnih masti;
  3. Nakon treninga praktikujte temeljno istezanje, ono je sastavni deo vežbanja i minimalne kontrakcije koje nastaju će takođe uticati na sveukupnu kalorijsku potrošnju.

Milan Zarić, rođen 07.04.1985. u Požegi, diplomirao na akademskim studijama Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Beogradu, gde je stekao zvanje profesor sporta. Postdiplomske studije nastavio na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, stekavši zvanje master profesor sporta i fizičkog vaspitanja odbranivši master rad na temu:
“FIZIČKA AKTIVNOST I KONTROLISANA ISHRANA U PREVENCIJI I REDUKCIJI GOJAZNOSTI” čime se specijalizovao za programe redukcije telesne mase, odnosno mršavljenja.


Od 2005. godine radi kao trener u više fitnes klubova u gradu gde je u praktičnom radu sa rekreativcima i sportistima stekao iskustvo u programiranju i praćenju treninga. Stručni saradnik časopisa Lepota&Zdravlje i internet portala lepotaizdravlje.rs za tekstove iz oblasti fitness-a.


Po odluci nacionalnog Saveza za rekreaciju i fitness Srbije proglašen za najboljeg fitness trenera u Srbiji za 2014. godinu.

Iskustva klijenata

block-openZajedno sa Milanom uspevam da izvučem maksimum iz svakog treninga zahvaljujući raznovrsnim i zanimljivim, a opet zahtevnim vežbama, i pravom nacinu na koji me motiviše. Jako sam zadovoljan dosadašnjim programom rada i imam poverenja u njegovu stručnost i znanje.block close
~Radovan Vujović, glumac


block-openJa sam lenja kada se radi o mom telu i toj vrsti discipline koja je specifična i uvek tražim razlog da nesto ne uradim. Tako je barem bilo dok nisam počela da radim sa Milanom. Prosto ne mogu sama sebe da prepoznam. Milan je fantastičan trener. Osecam se zdravo i poletno, to je mozda najvažnije.block close
~Katarina Jovanović, operska pevačica


block-openVeoma sam zadovoljna postignutim rezultatima. Zanimljivo mi je i uzivam dok vežbam jer me Milan sjajno motiviše. Oduvek sam se bavila sportom i ranije bi mi odlazak u teretanu bio dosadan, a sada to vise nije slučaj. Srećna sam svaki put kada odem na trening.block close
~Anja Alač, glumica
© 2015 LicniTrener.com | Sva prava zadržana.