Fitness Blog

Aktuelnosti iz sveta fitness-a i zdravog života

Super trening za super stomak

Posted by on in Blog (Aktuelnosti)
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 409
  • Print

Naučna istraživanja iz oblasti sportske medicine kažu da je slab stomak glavni uzrok bolova u lumbalnom delu leđa. Ako pogledamo statistiku na globalnom nivou videćemo da preko 70% svetske populacije ima problem sa donjim leđima iz čega se može zaključiti da svi oni zapravo imaju problem i sa slabim mišićima stomačne regije. Dok ovo čitate razmislite koliko vaših dragih osoba ima problem sa bolom u donjem delu leđa, siguran sam da svako od nas može da nabroji barem troje njih. Važno je znati da jačanje trbušnjaka ne garantuje rešavanje problema bola u lumbalnoj regiji leđa ali će jak stomak svakako u velikoj meri pomoći u rešavanju ovog problema ili što je još važnije delovaćete preventivno.

Današnji trening je skup 10 vežbi koje radite u okviru jedne super serije. Nije lako ali zapamtite da ćete svakim odrađenim treningom biti bliže svom konačnom cilju, lep stomak zaista vredi žrtvovanja. Pratite video klip na kome je prikazana tehnika izvođenja svake vežbe.

 

1.                        Kratke kontrakcije 20 ponavljanja,

2.                        Suprotno koleno 20 ponavljanja

3.                        Kratke kontrakcije noge pod 90°  20 ponavljanja

4.                        Dijagonale 20  ponavljanja

5.                        Ruka suprotna noga po 10 ponavljanja

6.                        Makazice na laktovima 30 ponavljanja

7.                        Bocna sklopka po 10 ponavljanja

8.                        Prsti preko kolena 20 ponavljanja

9.                        Lakat ka suptotnom kolenu 20 ponavljanja

10.                Kolena laktovi 30 ponavljanja

 

Navedeni trening možete praktikovati svaki drugi dan, pauza između vežbi mora biti minimalna, vežbe za stomak možete raditi pre ili posle glavnog dela treninga a pre kardio vežbi.

Milan Zarić, rođen 07.04.1985. u Požegi, diplomirao na akademskim studijama Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Beogradu, gde je stekao zvanje profesor sporta. Postdiplomske studije nastavio na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, stekavši zvanje master profesor sporta i fizičkog vaspitanja odbranivši master rad na temu:
“FIZIČKA AKTIVNOST I KONTROLISANA ISHRANA U PREVENCIJI I REDUKCIJI GOJAZNOSTI” čime se specijalizovao za programe redukcije telesne mase, odnosno mršavljenja.


Od 2005. godine radi kao trener u više fitnes klubova u gradu gde je u praktičnom radu sa rekreativcima i sportistima stekao iskustvo u programiranju i praćenju treninga. Stručni saradnik časopisa Lepota&Zdravlje i internet portala lepotaizdravlje.rs za tekstove iz oblasti fitness-a.


Po odluci nacionalnog Saveza za rekreaciju i fitness Srbije proglašen za najboljeg fitness trenera u Srbiji za 2014. godinu.

Iskustva klijenata

block-openZajedno sa Milanom uspevam da izvučem maksimum iz svakog treninga zahvaljujući raznovrsnim i zanimljivim, a opet zahtevnim vežbama, i pravom nacinu na koji me motiviše. Jako sam zadovoljan dosadašnjim programom rada i imam poverenja u njegovu stručnost i znanje.block close
~Radovan Vujović, glumac


block-openJa sam lenja kada se radi o mom telu i toj vrsti discipline koja je specifična i uvek tražim razlog da nesto ne uradim. Tako je barem bilo dok nisam počela da radim sa Milanom. Prosto ne mogu sama sebe da prepoznam. Milan je fantastičan trener. Osecam se zdravo i poletno, to je mozda najvažnije.block close
~Katarina Jovanović, operska pevačica


block-openVeoma sam zadovoljna postignutim rezultatima. Zanimljivo mi je i uzivam dok vežbam jer me Milan sjajno motiviše. Oduvek sam se bavila sportom i ranije bi mi odlazak u teretanu bio dosadan, a sada to vise nije slučaj. Srećna sam svaki put kada odem na trening.block close
~Anja Alač, glumica
© 2015 LicniTrener.com | Sva prava zadržana.