Fitness Blog

Aktuelnosti iz sveta fitness-a i zdravog života

Program vežbanja za početak fitness sezone

Posted by on in Blog (Aktuelnosti)
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 1127
  • Print

Da li ste bili u situaciji da dođete u fitness centar a da ne znate šta treba da radite, odakle da počnete, kako da završite trening? U današnjem tekstu vam dajemo primer kako bi prvi trening trebao da izgleda i savete kako da uspešno započnete jesenju fitness sezonu.

Iz moje dosadašnje prakse i teorijski stečenog znanja mogu da vam preporučim kružni treninga kao idealan metod vežbanja ako prvi put dolazite u teretanu ili se vraćate nakon duže pauze. Svrha takvog vežbanja jeste da u jednoj seriji odradimo sve grupe mišića, a da sa druge strane nijednu ne opteretimo previše. Najčešće se kombinuju kompleksne vežbe sa izolacionim, tako na primer nakon čučnja radite vežbu za biceps i slično.

Evo jednog primera takvog treninga:

  1. Zagrevanje 10 minuta traka;
  2. Vežbe oblikovanja 5 minuta;
  3. Vežbe:

a)    Ceo trbušnjak 15 ponavljanja;

b)    Dijagonale stomak 20 ponavljanja;

c)     Čučanj 15 ponavljanja;

d)    Biceps pregib stojeći 10 ponavljanja;

e)    Pek dek 12 ponavljanja;

f)      Iskorak u kretanju 20 ponavljanja;

g)    Veslanje 15 ponavljanja;

h)    Podizanje karlice 20 ponavljanja.

  1. Cardio 20 minuta;
  2. Istezanje 10 minuta.

 

Sve vežbe ponoviti 3 kruga, pauza između krugova oko 3 minuta, dok je između vežbi pauza minimalna, opterećenja na spravama podesite u odnosu na svoje fizičku formu. Ukoliko ne znate pravilno izvođenje neke od vežbi slobodno pitajte trenera u vašem fitness klubu, siguran sam da će vam pomoći.

Jesen nam stiže, pravo je vreme za početak vežbanja, vidimo se u City Fitness klubovima.

Milan Zarić, rođen 07.04.1985. u Požegi, diplomirao na akademskim studijama Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Beogradu, gde je stekao zvanje profesor sporta. Postdiplomske studije nastavio na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, stekavši zvanje master profesor sporta i fizičkog vaspitanja odbranivši master rad na temu:
“FIZIČKA AKTIVNOST I KONTROLISANA ISHRANA U PREVENCIJI I REDUKCIJI GOJAZNOSTI” čime se specijalizovao za programe redukcije telesne mase, odnosno mršavljenja.


Od 2005. godine radi kao trener u više fitnes klubova u gradu gde je u praktičnom radu sa rekreativcima i sportistima stekao iskustvo u programiranju i praćenju treninga. Stručni saradnik časopisa Lepota&Zdravlje i internet portala lepotaizdravlje.rs za tekstove iz oblasti fitness-a.


Po odluci nacionalnog Saveza za rekreaciju i fitness Srbije proglašen za najboljeg fitness trenera u Srbiji za 2014. godinu.

Iskustva klijenata

block-openZajedno sa Milanom uspevam da izvučem maksimum iz svakog treninga zahvaljujući raznovrsnim i zanimljivim, a opet zahtevnim vežbama, i pravom nacinu na koji me motiviše. Jako sam zadovoljan dosadašnjim programom rada i imam poverenja u njegovu stručnost i znanje.block close
~Radovan Vujović, glumac


block-openJa sam lenja kada se radi o mom telu i toj vrsti discipline koja je specifična i uvek tražim razlog da nesto ne uradim. Tako je barem bilo dok nisam počela da radim sa Milanom. Prosto ne mogu sama sebe da prepoznam. Milan je fantastičan trener. Osecam se zdravo i poletno, to je mozda najvažnije.block close
~Katarina Jovanović, operska pevačica


block-openVeoma sam zadovoljna postignutim rezultatima. Zanimljivo mi je i uzivam dok vežbam jer me Milan sjajno motiviše. Oduvek sam se bavila sportom i ranije bi mi odlazak u teretanu bio dosadan, a sada to vise nije slučaj. Srećna sam svaki put kada odem na trening.block close
~Anja Alač, glumica
© 2015 LicniTrener.com | Sva prava zadržana.