Fitness Blog

Aktuelnosti iz sveta fitness-a i zdravog života

Pojačajte svoje treninge, stižu nam praznici

Posted by on in Blog (Aktuelnosti)
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 1012
  • Print

Još malo i kraj decembra, zima je stigla a uskoro stižu i praznici, da li ste spremni?

Ovde ne mislim na poklone, putovanja, garderobu, već da li je vaše telo spremno za mnogo hrane i malo aktivnosti. Svi mi početkom januara idemo u goste ili gosti dolaze nama, na stolu uvek ima slatkiša a obroci su bogati mastima, šećerima, sve u svemu mnogo kalorija... Decembar mesec je pravi trenutak da povećate intenzitet vašeg treninga.

Moj prvi savet su super setovi...

Ako je vaš trening podeljen po mišićnim grupama, možete spojiti u jednu seriju vežbe za prednju ložu buta i za sedalni deo, ili za biceps i triceps, ili neke druge kombinacije, time smanjujete vreme treninga, povećavate potrošnju energije i činite da vaš trening postane efikasniji.

Druga mogućnost je da povećate učestalost treninga, umesto dosadašnjih 3x nedeljno povećajte odlaske u fitnes klub na 5x. Ponedeljak, sreda i petak neka ostanu vaši dani treninga kao i do sada, ali uvedite utorak i četvrtak kao kardio dane, najbolje rano ujutru, izdvojite dodatnih 60 minuta za traku, steper ili bicikl i pomoćićete sebi da bez problema prebrodite praznične dane i prazničnu trpezu.

Ako smatrate da je vaš trening već prilično intenzivan i da nema prostora da se pojača moj savet je da uvedete neku potpuno novu aktivnost, recimo plivanje, skijanje, klizanje. Skoro svaki grad u Srbiji ima otvoreno klizalište zimi, provedite 2x nedeljno na klizaljkama u toku decembra i spremni ćete dočekati praznike. Trening napolju čak i zimi, zašto da ne?

Nikako ne sme da bude izgovora tipa: „Napraviću pauzu, svakako ću jesti mnogo, ne vredi da vežbam“ ili „Kakav trening, počeću opet od februara, zimi ionako oblačim više slojeva odeće, neće se primetiti“. Nijedan od izgovora nije na mestu jer fizičkom aktivnošću ubrzavate metabolizam pa samim tim imate mogućnosti više da pojedete bez bojazni da ćete se ugojiti, ne vežbate zbog drugih, već zbog sebe, svog zdravlje i svog tela, ako drugi ne vide vi ćete sigurno videti.

Svi na zimski pojačani trening!

Milan Zarić, rođen 07.04.1985. u Požegi, diplomirao na akademskim studijama Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Beogradu, gde je stekao zvanje profesor sporta. Postdiplomske studije nastavio na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, stekavši zvanje master profesor sporta i fizičkog vaspitanja odbranivši master rad na temu:
“FIZIČKA AKTIVNOST I KONTROLISANA ISHRANA U PREVENCIJI I REDUKCIJI GOJAZNOSTI” čime se specijalizovao za programe redukcije telesne mase, odnosno mršavljenja.


Od 2005. godine radi kao trener u više fitnes klubova u gradu gde je u praktičnom radu sa rekreativcima i sportistima stekao iskustvo u programiranju i praćenju treninga. Stručni saradnik časopisa Lepota&Zdravlje i internet portala lepotaizdravlje.rs za tekstove iz oblasti fitness-a.


Po odluci nacionalnog Saveza za rekreaciju i fitness Srbije proglašen za najboljeg fitness trenera u Srbiji za 2014. godinu.

Iskustva klijenata

block-openZajedno sa Milanom uspevam da izvučem maksimum iz svakog treninga zahvaljujući raznovrsnim i zanimljivim, a opet zahtevnim vežbama, i pravom nacinu na koji me motiviše. Jako sam zadovoljan dosadašnjim programom rada i imam poverenja u njegovu stručnost i znanje.block close
~Radovan Vujović, glumac


block-openJa sam lenja kada se radi o mom telu i toj vrsti discipline koja je specifična i uvek tražim razlog da nesto ne uradim. Tako je barem bilo dok nisam počela da radim sa Milanom. Prosto ne mogu sama sebe da prepoznam. Milan je fantastičan trener. Osecam se zdravo i poletno, to je mozda najvažnije.block close
~Katarina Jovanović, operska pevačica


block-openVeoma sam zadovoljna postignutim rezultatima. Zanimljivo mi je i uzivam dok vežbam jer me Milan sjajno motiviše. Oduvek sam se bavila sportom i ranije bi mi odlazak u teretanu bio dosadan, a sada to vise nije slučaj. Srećna sam svaki put kada odem na trening.block close
~Anja Alač, glumica
© 2015 LicniTrener.com | Sva prava zadržana.