Fitness Blog

Aktuelnosti iz sveta fitness-a i zdravog života

Kako treba da izgleda trening u fitness klubu

Posted by on in Blog (Aktuelnosti)
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 875
  • Print

Kako podeliti trening, šta radimo na početku, kako da ga završimo, da li se istežemo na početku ili pak na kraju vežbanja, zašto radimo vežbe oblikovanja, na sva ova pitanja treba dati odgovore.

Ukoliko se odlučite da je fitnes klub pravo mesto za vašu rekreaciju morate znati šta čini vaš trening.

1)      Uglavnom se svaki trening počinje sa nekom aerobnom aktivnošću, može biti bicikl, traka, ski, steper, vijača, na taj način podižemo temperaturu tela čime pripremamo naš organizam za napore koji ga očekuju. Prava doza je 10 min na nekoj od pomenutih kardio sprava, lagan do umeren intenzitet.

2)      Nakon podizanja temperatire tela na red dolaze vežbe oblikovanja ili razgibavanje. Potrebno je pokrenuti sve segmente tela počev od vrata pa na dalje, ramena, laktovi, šake, kukovi, kolena i skočni zglobovi. Ukoliko je potrebo možemo uraditi i dinamičko istezanje.

3)      Na red dolazi glavni deo treninga, uglavnom traje oko 60 min, vežbe kao i broj ponavljanja i pauze određujemo u zavisnosti od cilja našeg treninga. U svakom slučaju u ovom delu treninga je intenzitet rada visok.

4)      Ako je cilj našeg treninga mršavljenje nastavljamo sa radom, na red je došao kardio trening, traka ili neka druga kardio sprava, od 30-60 minuta, umerenog do visokog intenziteta.

5)      Na kraju ali ne i najmanje bitno dolazi istezanje, govorili smo da je istezanje veoma važan deo treninga, nikako ga ne treba preskakati, cilj je oporaviti telo i spremiti ga za dalje napore u toku radnog ili slobodnog vremena.

 

Navedenih  5 stavki mora biti ispoštovano na svakom treningu, do uspeha se dolazi jedino dobrim planiranjem i napornim radom, ne postoji čarobni štapić, a još manje čarobni napitak koji će vam pomoći da dođete do svog cilja, ako krenete već danas jedan dan ste bliži lepom telu.

Milan Zarić, rođen 07.04.1985. u Požegi, diplomirao na akademskim studijama Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Beogradu, gde je stekao zvanje profesor sporta. Postdiplomske studije nastavio na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, stekavši zvanje master profesor sporta i fizičkog vaspitanja odbranivši master rad na temu:
“FIZIČKA AKTIVNOST I KONTROLISANA ISHRANA U PREVENCIJI I REDUKCIJI GOJAZNOSTI” čime se specijalizovao za programe redukcije telesne mase, odnosno mršavljenja.


Od 2005. godine radi kao trener u više fitnes klubova u gradu gde je u praktičnom radu sa rekreativcima i sportistima stekao iskustvo u programiranju i praćenju treninga. Stručni saradnik časopisa Lepota&Zdravlje i internet portala lepotaizdravlje.rs za tekstove iz oblasti fitness-a.


Po odluci nacionalnog Saveza za rekreaciju i fitness Srbije proglašen za najboljeg fitness trenera u Srbiji za 2014. godinu.

Iskustva klijenata

block-openZajedno sa Milanom uspevam da izvučem maksimum iz svakog treninga zahvaljujući raznovrsnim i zanimljivim, a opet zahtevnim vežbama, i pravom nacinu na koji me motiviše. Jako sam zadovoljan dosadašnjim programom rada i imam poverenja u njegovu stručnost i znanje.block close
~Radovan Vujović, glumac


block-openJa sam lenja kada se radi o mom telu i toj vrsti discipline koja je specifična i uvek tražim razlog da nesto ne uradim. Tako je barem bilo dok nisam počela da radim sa Milanom. Prosto ne mogu sama sebe da prepoznam. Milan je fantastičan trener. Osecam se zdravo i poletno, to je mozda najvažnije.block close
~Katarina Jovanović, operska pevačica


block-openVeoma sam zadovoljna postignutim rezultatima. Zanimljivo mi je i uzivam dok vežbam jer me Milan sjajno motiviše. Oduvek sam se bavila sportom i ranije bi mi odlazak u teretanu bio dosadan, a sada to vise nije slučaj. Srećna sam svaki put kada odem na trening.block close
~Anja Alač, glumica
© 2015 LicniTrener.com | Sva prava zadržana.