Fitness Blog

Aktuelnosti iz sveta fitness-a i zdravog života

Asics moj izbor patika za trčanje

Posted by on in Blog (Aktuelnosti)
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 1622
  • Print

Čitajući na internetu informacije vezane za maratone širom sveta došao sam do jedne vrlo interesantne činjenice. Da li ste znali da na Njujoškom maratonu 51% učesnika nosi Asics patike. Možda na prvi pogled začuđujuća informacija ali kada malo šire pogledate shvatićete da to ustvari i nije čudno.

Ispričaću vam svoju priču, kako sam spoznao Asics i kako su njihove patike za mene postale najbolje.

Pre par godina sam trenirao jednu devojku, pijanistkinju koja je volela da vežba, naročito u teretani. Nije volela da trči ali pošto je to za postavljeni cilj treninga bilo neophodno onda se nije bunila.  Posle nekoliko nedelja treninga i nekoliko desetina pretrčanih kilometara predložio sam joj da je spremim za Beogradski polumaraton, imali smo 2 meseca.

Pristala je i već sledeći trening kupila svoje Asics Kayano patike, bio sam iznenađen izborom ali nakon par treninga i nekoliko prelistanih internet strana shvatih da je napravila odličan izbor. Ako želite da istrčite polumaraton prvi korak mora biti dobar izbor obuće, kvalitetne patike koje će vam biti saveznik na trci a ne protivnik koji vas usporava i povređuje, trčanje treba da bude uživanje a ne mučenje.

U svakom slučaju polumaraton je istrčan ispod 2 sata što je vrlo dobra rezultat za devojku koja je 2 meseca pre starta trke prvi put ozbiljnije potrčala.

Sve ovo pišem jer smatram da deo zasluga pripada i Asics Kayano patikama koje su ceo pripremni period i samu trku savršeno služile, Gel je opravdao očekivanja.

Stručnjaci kažu: „Asics je ovom patikom napravio vrhunski spoj amortizacije i stabilnosti. Zaštitni znaci Gel Kayano modela jesu udobnost, podrška i efikasnost. Sve napredne tehnologije sadržane u novom Gel-Kayano modelu međusobno se dopunjuju i prožimaju pružajući bolji osećaj i nastavak u revoluciji patika za trčanje.“

Činjenica je da Asics već godinama proizvodi najbolje patike za trčanje, po mom mišljenju najbolji modeli su pomenuti Kayano, Nimbus, Gel Pusle, Patriot ali i otkačeni modeli Gel Noosa čiji dizajn na mene ostavlja najbolji utisak.

Širite priču o Asics gel patikama i Asics opremi generalno jer zaslužuju svaku dobru reč, ako ne verujete probajte, nećete se pokajati.

Milan Zarić, rođen 07.04.1985. u Požegi, diplomirao na akademskim studijama Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Beogradu, gde je stekao zvanje profesor sporta. Postdiplomske studije nastavio na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, stekavši zvanje master profesor sporta i fizičkog vaspitanja odbranivši master rad na temu:
“FIZIČKA AKTIVNOST I KONTROLISANA ISHRANA U PREVENCIJI I REDUKCIJI GOJAZNOSTI” čime se specijalizovao za programe redukcije telesne mase, odnosno mršavljenja.


Od 2005. godine radi kao trener u više fitnes klubova u gradu gde je u praktičnom radu sa rekreativcima i sportistima stekao iskustvo u programiranju i praćenju treninga. Stručni saradnik časopisa Lepota&Zdravlje i internet portala lepotaizdravlje.rs za tekstove iz oblasti fitness-a.


Po odluci nacionalnog Saveza za rekreaciju i fitness Srbije proglašen za najboljeg fitness trenera u Srbiji za 2014. godinu.

Iskustva klijenata

block-openZajedno sa Milanom uspevam da izvučem maksimum iz svakog treninga zahvaljujući raznovrsnim i zanimljivim, a opet zahtevnim vežbama, i pravom nacinu na koji me motiviše. Jako sam zadovoljan dosadašnjim programom rada i imam poverenja u njegovu stručnost i znanje.block close
~Radovan Vujović, glumac


block-openJa sam lenja kada se radi o mom telu i toj vrsti discipline koja je specifična i uvek tražim razlog da nesto ne uradim. Tako je barem bilo dok nisam počela da radim sa Milanom. Prosto ne mogu sama sebe da prepoznam. Milan je fantastičan trener. Osecam se zdravo i poletno, to je mozda najvažnije.block close
~Katarina Jovanović, operska pevačica


block-openVeoma sam zadovoljna postignutim rezultatima. Zanimljivo mi je i uzivam dok vežbam jer me Milan sjajno motiviše. Oduvek sam se bavila sportom i ranije bi mi odlazak u teretanu bio dosadan, a sada to vise nije slučaj. Srećna sam svaki put kada odem na trening.block close
~Anja Alač, glumica
© 2015 LicniTrener.com | Sva prava zadržana.